PRETRAGA      


Cisco Systems


Istražiti:


Osnovan 1984. godine Cisco se ubraja među izumitelje modernog Interneta. Ciscovi
inženjeri naročito su važnu ulogu odigrali u poticanju razvoja IP protokola (Internet Protocol), jezika koji je još uvijek temelj Interneta.Danas se Cisco rješenja nalaze u brojnim mrežama u kompanijama, fakultetima, administracijama i vladama diljem svijeta. Ciscove infrastrukture prenose 80% podataka koji prolaze Internetom.

Tvrtka zapošljava 36.500 djelatnika. Sjedište Cisca je u San Joseu, Kalifornija, u SAD-u. Osim ovog sjedišta, veće poslovne jedinice nalaze se u Research Triangle Parku u Sjevernoj Karolini, Chelmsfordu u Massachusettsu, Stockley Parku u Velikoj Britaniji i Sydneyju u Australiji. U šezdeset država diljem svijeta Cisco ima više od 430 ureda za prodaju i podršku strankama.

Izumiti:

Cisco stvara proizvode i osmišljava tehnologije kojima je svrha da upotrebu Interneta učine što jednostavnijom i što dinamičnijom. Iz internih istraživačkih i razvojnih laboratorija proizašlo je 70% novih Cisco tehnologija. Optičke mreže, IP usmjeravanje (routing), prijenos glasovnih i video podataka putem IP protokola, bežična tehnologija, upravljanje sadržajem, mreže za pohranjivanjepodataka, sve su totehnologije budućnosti proizašle iz Cisco istraživačkih centara.

Povezati:


Svjestan temeljnih promjena koje Internet donosi u našoj svakodnevici i načinu rada, Cisco je svoju vlastitu organizaciju utemeljio na Internetu i lokalnim mrežama. Cisco je bila jedna od prvih tvrtki koja je koristila mreže za podršku klijenata, prodaju proizvoda, obrazovanje djelatnika i financijsko poslovanje. Rješenja koja Cisco predlaže svojim klijentima su, dakle, dokazana i rezultat su vlastite prakse. Nedvojbeno je da je upravo to usidrenje u e-kulturi od Cisca stvorilo prvog svjetskog dobavljača mrežnih rješenja za Internet. Ta rješenja odgovaraju svim bitnim aspektima dobrog rada mreže: preklapanje, usmjeravanje, sigurnost, bežične tehnolgije, prijenos glasa putem IP protokola, pohranjivanje podataka, administracija, prijenos podataka i Long Reach Ethernet. Cilj ovog vodiča jest predstaviti vam najmodernije tehnologije, neophodne svakoj tvrtki koja se želi razvijati u korak svremenom.

Misija:

"Oblikovati budućnost Interneta stvarajući vrijednost i nevjerojatne pogodnosti za naše klijente, partnere, djelatnike i ulagače."

Vizija

"Internet mijenja naš način življenja, rada, igranja i učenja.”Informacije

Detaljnije informacije možete pronaći na Cisco Systems web stranici.

http://www.cisco.comCopyright ©2004. Fakultet elektrotehnike, Lokalna Cisco Akademija